Conferencia

Màgia, bruixeria i superstició a la pagesia de Mallorca

La recerca de testimonis orals de la Mallorca preturistica del segle XX que ha fet Rafel Perelló mostren aspectes ja desapareguts de la vida mallorquina ben variats i distints.

miércoles, 12 sep 2018 / 19:00 hr
pagesia mallorca RAFEL PERELLO e1535390096488

A carreg de Rafel Perelló, pintor, music de jazz, i investigador de la cultura popular.

Presenta: Felip Munar, mestre i col·laborador de Diario de Malllorca

d23pf005
El pintor-músico-periodista Rafel Perelló.

Rafel Perelló Bosch (Manacor. 1963) Com a investigador de la cultura popular és completament autodidacta. El seu treball consisteix en la recollida d’aspectes esveïts de la Mallorca preturistica del segle XX mitjançant la recerca de testimonis orals arreu de l’illa per tal de sentir de viva veu qualsevol questió referida a aquest periode cronològic.

Així, en les converses o entrevistes a persones d’avançada edat es poden tractar  temes i aspectes ja desapareguts de la vida mallorquina ben variats i distints, com per exemple els  treballs de la pagesia, de la pesca, la caça, la vida social, rituals i celebracions de l’iglesia catòlica, la guerra civil, el masclisme, el coneixement del medi, els indicis del canvi de temps, el remeis curatius populars, el curanderisme, els tabus, la màgia, la bruixeria o les supersticions, entre molts altres.

D’aquestes darreres questions que hem citat, la màgia, la bruixeria i la supersitició és de les que ens Rafel Perelló.

COMPARTIR

Vuelve al inicio
X
X